Knaus Travelino 2020

 

Knaus Travelino 2020

 

In 2017 als prototype uitgeroepen tot caravan van het jaar in Nederland, de techniek bleek toch iets lastiger dan verwacht waardoor de Travelino heel kort op de markt is geweest. Voor modeljaar 2021 is de Knaus Travelino definitief uit productie genomen, de lichtste Knaus is nu de Knaus Sport 400 QD

Knaus Sport 2023

 

Knaus Travelino 2017

De Revolutie in kamperen

De Knaus Travelino toont aan, dat een goed idee niet zomaar oplost. Waar een wil is is een weg. En de wil van het Knaus team is onwrikbaar. Net zoals het bijzonder lichtgewicht FibreFrame, de dynamische PowerAxle chassis en ultrasone technologie*. Wij hebben een visie, ontworpen in concept, geconstrueerd en geconcretiseerd. Het resultaat is een compleet nieuwe bouwwijze waarmee we beginnen aan een nieuw tijdperk in de caravanbranche. Als visie in productie gaat, worden zijn alle ogen gericht op de nieuwe revolutie. En dit is nog maar het begin.

  • RevolutionCube & COLDMELT Technology
  • PowerAxle
  • FibreFrame
  • UltraLight

 

PowerAxle

Lichtgewicht chassis technologie. Met 35% minder massa dan een vergelijkbare conventionele chassis, wordt de PowerAxle een interessant partner voor o. a. hybride en e mobility trekauto’s. De nieuwe chassis technologie heeft ook een ongekende rij dynamiek, welke spoorvorming geen enkele kans biedt.

 

RevolutionCube & COLDMELT

Ultramoderne techniek  ook wat het interieur betreft. Met EPP, wordt een volledig nieuw, tot op heden nog niet toegepast binnen de caravanbranche, zeer licht van gewicht, duurzaam en stabiel materiaal geïntroduceerd: geëxpandeerd polypropyleen. Middels deze ultramoderne energie (COLDMELT Technology*) wordt zogenoemde KALTSCHMELZ® verbindingstechnieken samengevoegd met een lichtgewicht materiaal (Multi Core platen) ter bevordering van hoge weerstand en stabiliteit.

 

FibreFrame

Gepatenteerde Frame technologie. Een halve eeuw lang zijn caravans op deze traditionele wijze gebouwd. KNAUS is een nieuwe weg ingeslagen en heeft inmiddels een zelfdragend systeem ontwikkelt, waarbij ook het meubilair niet langer stabilisatie elementen behoeven te zijn, maar compleet nieuwe mogelijkheden geeft en onverwachte flexibiliteit biedt in zowel indelingen als ook in ruimte design.

 

UltraLight

Het nieuwe lichtgewicht. Dankzij EPP materialen, slimme sandwich bouwmethode, revolutionaire Multi Core constructie en de interactie van innovatieve frame en chassis technologieën, is de Travelino is een volledige 4 persoons caravan van 750 kg leeggewicht en een maximum toelaatbaar gewicht van 900 kg. Deze gewichten wijken af van de gewichten in de prijslijst/technische gegevens van 2019.

 

Knaus Travelino 2017 doorzicht
Knaus Travelino keuken

Knaus Travelino 2018 zitgroep
Knaus Travelino bed

 

 

 

 

Knaus Travelino 2020

TEUN webshop