Caravanmatrassen op maat

 

Caravanmatrassen op maat

 

caravanmatrassen

Het gewicht van een caravanmatras 

In ieder mobiel vakantieverblijf speelt het gewicht een grote rol. Zowel de caravanmatrassen als de ondergrond mogen niet te zwaar zijn. Uit oogpunt van gewichtsbesparing worden in de meeste caravans 18-lats lattenbodems geplaatst, waarbij de onderlinge afstand tussen de latten vrij groot is. Koudschuimmatrassen zijn geschikt voor dergelijke bodems, terwijl pocketveringmatrassen normaal niet geschikt zijn voor deze lattenbodems. Maatwerkmatrassen.nl heeft door haar ervaring echter een speciale pocketveringmatras ontwikkeld die wel geschikt is voor dergelijke lattenbodems in caravans. Deze matras is door een speciale ingebouwde extra drukverdeler geschikt voor de lattenbodems in caravans terwijl ook het gewicht hierop is afgestemd.

Hygiene en ventilatie


In elke matras vindt u de huisstofmijt, een beestje van nog geen kwart millimeter groot. Ze zijn met miljoenen en zitten overal. Ze leven van huidschilfers en houden van warme vochtige plaatsen. Matrassen zijn dus een ideale plek voor ze en zeker wanneer deze in warmere streken of in de zomer worden gebruikt. Daarom raden wij u aan om in ieder geval de matrassen te vervangen als u een occasion koopt, u weet per slot van rekening niet hoe de vorige eigenaar met de ventilatie is omgegaan.

Ventilatie is dus erg belangrijk, zowel aan de onder- als de bovenkant van de matras. Door een lattenbodem heeft de matras de mogelijkheid om ook aan de onderzijde te ventileren. Daarnaast verlengt het regelmatig omkeren van de matras ook de levensduur. Doordat caravanmatrassen bijna altijd specifieke vormen hebben met afgeschuinde hoeken is dit vaak niet mogelijk. Hierdoor is de levensduur van een caravanmatras korter dan u van een matras thuis gewend bent.

Matrassoorten en -kenmerken


Op basis van de specifieke vakantieomstandigheden hebben wij de volgende matrassoorten voor u geselecteerd:
1. Dröm Comfortmatras Koudschuim
2. Dröm Comfortmatras Pocket Special

1. Dröm Comfortmatras Koudschuim

 
Deze Koudschuim Comfortmatras heeft een grotere veerkracht dan andere traditionelere schuimsoorten. Deze koudschuimsoort is CFK-vrij geschuimd en bovendien brandvertragend.
Het productieproces van Koudschuim is niet eenvoudig, waardoor er veel 2e-keus kwaliteit ontstaat en goedkoop op de markt komen. De Koudschuim matrassen hebben standaard een kern van 16cm en hoes van 2 cm, waardoor de totale dikte op 20cm komt.

Om u te behoeden voor een miskoop garandeert Maatwerkmatrassen.nl uitsluitend West-Europesche A-kwaliteit Koudschuim aan u te leveren. Een kwaliteit dus zonder plaatselijke verhardingen en/of scheuren in het schuim.

Onze koudschuimmatrassen hebben de volgende eigenschappen en voordelen:

Comfort: koudschuim heeft een hoog corrigerend vermogen en biedt dus een zeer goede ondersteuning voor het lichaam.

Hardheid: Onze A-kwaliteit Koudschuimmatrassen zijn wat betreft comfort afhankelijk van uw persoonlijke wensen en uw lichaamsgewicht.
1. HR 60 Soft: een zacht aanvoelende matras, geschikt voor een lichaamsgewicht tot 80 kg.
2. HR 40 Medium: bij twijfel over de hardheid is deze matras altijd goed, geschikt voor een lichaamsgewicht 70 tot 110 kg.
3. HR 55 Firm: stevigere matras, voor wie wat harder wil liggen.

Hygiëne: Door de open celstructuur van koudschuim ontstaat er een perfecte luchtcirculatie en vochtregulatie. En door de open celstructuur kunnen schimmels zich niet of nauwelijks hechten. Koudschuimmatrassen zijn dus erg hygiënisch.

Specifiek kenmerk: Koudschuim voelt niet warm aan, bijzonder plezierig als u op vakantie bent in een warm land!
Koudschuim is ook brandvertragend en dus veilig.

Levensduur: Bij koudschuim matrassen komt geen kuilvorming voor. Dit is erg belangrijk omdat een matras op maat (door afgeschuinde hoeken) niet gekeerd kan worden.

Gewicht: Koudschuim matrassen zijn relatief licht en dus geschikt voor in caravans, campers en boten

Geschikt voor: Onze koudschuim matrassen zijn geschikt voor alle vaste en meervoudig verstelbare bodems.

Hoes: Al onze Dröm Koudschuim matrassen zijn standaard voorzien van een comfortabele elastische dubbeldoeks doorgestikte hoes, gevuld met 300gr per m2 fibrefill en standaard voorzien van een rits!

Proefliggen: Wilt u eerst een keer proef liggen op een koudschuim matras? Bezoek onze showroom in Hoogeveen of Leeuwarden.

2. Dröm Comfortmatras Pocket Special


Pocketveermatrassen zijn bijzonder comfortabel en zijn voor het slapen thuis erg populair. Normaal zijn pocketveermatrassen echter niet geschikt voor de lattenbodems in caravans omdat de latten van de bodems te ver uit elkaar liggen. Maatwerkmatrassen.nl heeft daarom een speciale pocketveermatras ontwikkeld met een extra beschermlaag die voor een juiste drukverdeling van de pocketveren op de latten bodem zorgdraagt.
Hierdoor heeft u nu de mogelijkheid om ook in uw caravan te genieten van optimaal ligcomfort.
Let op het maximum lichaamsgewicht!!
De kern is 18cm dik en de hoes 1cm, waardoor de totale dikte van deze matras op 20cm komt.

Comfort: Dit is topcomfort in slapen: fantastisch ligcomfort en uitstekende vering.

Hardheid: Deze pocketveermatras is geschikt voor personen tot maximaal 90kg. Voor zwaardere personen is tegen meerprijs de Dröm Comfortmatras Pocket Special 500 beschikbaar.

Hygiëne: Door alle veren stroomt lucht en en kan vocht worden afgevoerd. Pocketveermatrassen hebben dan ook een uitstekende vocht en luchtregulatie, belangrijk in caravans, campers en boten.

Specifiek kenmerk: De matras heeft 5 comfort zones en 360 veren die allen individueel verpakt zijn in een hoesje van textiel. Deze matrassen zijn minder warm en dus prettig om op te slapen in warme landen.

Levensduur: De  Dröm Comfortmatras Pocket Special is een zeer stevig en duurzaam matras.

Gewicht: Door het relatieve lage gewicht  van deze pocketmatras uitermate geschikt voor in de caravan.

Geschikt voor: Deze binnenvering matras is alleen geschikt voor alle vaste bedbodems en lattenbodems. Dus niet voor verstelbare bedbodems!

Extra’s: Al onze koudschuim matrassen zijn standaard voorzien van een comfortabele elastische dubbeldoeks doorgestikte hoes, gevuld met 200gr per m2 fibrefill en standaard voorzien van een rits!

Proefliggen: Wilt u eerst een keer proef liggen op deze unieke pocketveermatras voor caravans? Bezoek onze showroom in Hoogeveen of Leeuwarden

 

Caravanmatrassen